• Pau D'arco extract (lapacho) 60 ml NOW FOODS

Symbol: 21PROPAUDP
Cechy wegańskie, wegetariańskie, bez laktozy
38.46
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier InPost 13.9
Kurier InPost (Pobranie) 17.9
Dostępność Mało
Waga 0.13 kg

La pacho (łac.Tabebuia avellanedae), znane także pod nazwami pau d'arco, tahuari czy herbata Inków, to wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub kilku pokrewnych gatunków. Lapacho jest powszechnie stosowane w medycynie tradycyjnej Ameryki Południowej. Zyskało szeroki rozgłos dzięki właściwościom antynowotworowym. Współczesne badania naukowe potwierdzają wiele z tradycyjnych właściwości. Kora pau d'arco zawiera takie pierwiastki śladowe jak: bar, stront i jod, które oddziałując promieniami alfa "ładują elektrycznie" komórki ludzkie, co ma wpływ na zdrowie człowieka. Zawarte w korze substancje lapachol i xiloidin są środkami antybiotycznymi, zwalczającymi stany zapalne. Cały szereg innych aktywnych substancji pomaga przy reumatyzmie, arteriosklerozie, astmie, bronchicie, stanach zapalnych jelita grubego, pęcherza i prostaty, żylakach, chorobach skóry i ciężko gojących się ranach. Posiada właściwości detoksykacyjne, przyjmowana razem z witaminą C przyśpiesza wydalanie trucizn z organizmu, wzmacnia siły obronne i przeciwdziała alergiom. Może być także stosowana przeciw grzybicom i innym problemom skóry. Obniża poziom cukru we krwi wspomagając w ten sposób leczenie cukrzycy. Ponieważ zawiera dużo żelaza i innych minerałów, kora pau darco pobudza produkcję czerwonych ciałek krwi. Wzmacnia system immunologiczny.

Składniki: wodno-alkoholowy wyciąg Pau D'Arco na alkoholu zbożowym, gliceryna roślinna, woda destylowana.

Zawartość w  2 kroplach: Pau d"Arco Ekstrakt (Tabebula impetignosa) wewnętrzna kora - 1,6 ml

Sposób użycia: Stosuj 15 kropli na szklankę wody mineralnej (niegazowanej) niegotowanej lub przegotowanej. Pij 3 szklanki dziennie między posiłkami.