• Miód Manuka nektarowy MGO™ 250+, 500 g

Cechy wegetariańskie, bez cukru, bez laktozy
255.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 13.5
Odbiór osobisty 0
Kurier InPost 13.5
Paczkomaty InPost 13.9
Pocztex Ekspres 24 14.8
Kurier InPost (Pobranie) 15.5
DPD Classic 15.7
Pocztex Ekspres 24 (Pobrnie) 17.5
DPD Classic (Pobranie) 19.5
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Działanie: antybakteryjne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne. 

Idealnie nadają się do leczenia chorób przewodu pokarmowego. Liczne badania potwierdzają skuteczność miodów manuka przy takich chorobach jak: wrzody żołądka, nadkwasota, zaburzenia trawienia,zespół jelita wrażliwego. Sprawdza się również w przypadku zakażenia dróg moczowych oraz jest niezastąpiony przy trudno gojących się ranach, odleżynach, egzemie i dolegliwościach takich jak trądzik. Często podawany jest profilaktycznie w okresie zimowym, bowiem chroni przed grypą i przeziębieniem.

Składniki: miód z krzewu Manuka 100 %

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

W celu wspierania odporności lub wzmacniająco przy przeziębieniach polecamy stosowanie miodów oznaczonych MGO™ 100+ lub MGO™ 250+. Osoby zmagające się z silnym trądzikiem lub problemami układu pokarmowego najczęściej wybierają miody o wyższym stężeniu methylglyoxalu, oznaczone symbolami MGO™ 400+ lub MGO™ 550+.