• Lactoferrin LFS 90 % 60 kaps. ALINESS

Cechy wegetariańskie, bez cukru
82.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 13.5
Odbiór osobisty 0
Kurier InPost 13.5
Paczkomaty InPost 13.9
Pocztex Ekspres 24 14.8
Kurier InPost (Pobranie) 15.5
DPD Classic 15.7
Pocztex Ekspres 24 (Pobrnie) 17.5
DPD Classic (Pobranie) 19.5
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Laktoferyna została odkryta w 1939 roku, jako czerwona frakcja białka w mleku krowim. Po ponad kilkunastu latach badań została wyizolowana z mleka krowiego i ludzkiego. Jej charakterystyczną cechą był czerwony kolor podczas inkubacji z jonami żelaza, z tym wiąże się nazwa pochodząca z języka łacińskiego: „lacto” – mleczny i „ferrum” – żelazo. W ciągu następnych 20 lat odkryto strukturę tego białka, jego właściwości i wielokierunkowe działanie. 

Laktoferyna jest złożoną cząsteczką, która występuje w wielu płynach biologicznych u zwierząt, szczególnie w mleku ssaków. Laktoferyna jest glikoproteiną mającą zdolność wiązania jonów żelaza i wpływa na szereg funkcji biologicznych w organizmie. Jest białkiem o strukturze chemicznej zbudowanej z pojedynczego łańcucha polipeptydowego, który zawiera 703 aminokwasy.

Składniki: Laktoferyna 90 %, witamina C (kwas l-askorbinowy), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: Hydroksypropylometyloceluloza).

Sposób użycia: 1 do 2 kapsułek dziennie, przed posiłkiem, popijając wodą.

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia