-
Betaine HCL pepsyna 100 kaps. ALINESS


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 7 dni |
Cena przesyłki | 13.5 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Pepsyna - proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku.
Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii.
Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki. Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris). Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).
Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo. Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.
Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
Sposób użycia: 1 kapsułka podczas posiłku.
Zawartość w 1 kapsułce:
- Chlorowodorek betainy 650 mg
- Pepsyna 1:3000 MDP 150 mg