• Betaine HCL pepsyna 100 kaps. ALINESS

Cechy wegańskie, wegetariańskie, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe
51.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier InPost 13.9
Kurier InPost (Pobranie) 17.9
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Pepsyna - proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku.

Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii.

Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki. Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris). Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).

Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo. Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.

Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.

Sposób użycia: 1 kapsułka podczas posiłku.

Zawartość w 1 kapsułce:

  • Chlorowodorek betainy 650 mg
  • Pepsyna 1:3000 MDP 150 mg